Hai sa vorbim
despre proiectul tau

DA Apartment

Bucuresti

Despre Proiect

În contextul în care spațiile de locuit devin, într-un ritm accelerat, din ce în ce mai mici, principala provocare căreia trebuie să îi răspundă arhitecții și designerii de interior este cea de a potența la maximum fiecare centimetru pătrat disponibil, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. În cazul de față, beneficiarul acestui apartament de 54 de metri pătrați și-a dorit un ambient modern, cu o identitate puternică, în nuanțe închise și spații clar delimitate pentru fiecare activitate și moment al zilei. Rezultatul reușește să îndeplinească, în numai două camere, toate exigențele unui trai confortabil, armonios, într-un open space contemporan.

10

Ani de experienta

99

Proiecte Finalizate

5

Premii Castigate

Locatie

Bucuresti

Tip Proiect

Rezidential

Suprafata

54 m2

Servicii

PAIC - Proiect Amenajare Interioara Completa

Echipa

Iulian Arbanas

Arhitect Coordonator

Concept

Amenajarea este unificată prin placările lucioase, regăsite în pardoseala cu finisaj prețios de marmură albă, dar și pe peretele accent al dormitorului, unde este reiterată marmura, de această dată în tonalitate închisă. Textura lucioasă a fost aleasă deoarece reflectă lumina și amplifică vizual spațiul, oferind în același timp un aer sofisticat și prețios întregului concept.

Pentru un ambient călduros și pentru a obține un contrast armonios cu texturile prețioase, am adăugat pe pereți riflaje și placări din lemn, creând o experiență senzorială tactilă dinamică și diversificată. Accesoriile și decorațiunile negre completează această experiență, intensificând prestanța amenajării și conferindu-i o identitate puternică, asertivă.

Schema cromatică pusă în operă constă în tonuri neutre, slab saturate, însă combinarea lor atent gândită evită impresia de sobrietate rece, generând o atmosferă intimă, familiară. Accesoriile aurii — corpuri de iluminat, tablouri și statuete aduc un suflu tonic și, în același timp, elegant. Pe lângă jocul de reflexii generat la contactul luminii naturale cu suprafețele de sticlă atent inserate în amenajare, am încastrat benzi LED în mobilier pentru a evidenția liniile drepte și conceptul modern, minimalist.

Decorațiunile au un caracter tactil, precum în cazul tapetului din zona de dining, cu detalii ornamentale abstracte. Tot aici, catifeaua constituie un accent prețios, iar scaunele negre aduc o notă de sobrietate. Baia este amenajată în spirit contemporan, cu sanitare cu finisaj negru și placări ce imită marmura albă și neagră, pentru o imagine de ansamblu dominată de un contrast captivant. Elementul central aici este, însă, zona dușului, placată cu un spectaculos mozaic din piatră, ce dă o notă de distincție întregului ambient.

Per total, apartamentul este optimizat, structurat și decorat într-un mod care să ne permită, într-un spațiu aparent redus, să includem nu doar tot confortul necesar unui trai contemporan, complet funcțional, ci și elemente premium.

Părerea beneficiarului

„Apartamentul a ieșit exact așa cum îmi imaginam: minimalist, extrem de practic, organizat în așa fel încât fiecare colț și spațiu să aibă câte o utilitate. Toate acestea, alături de cromatica și elementele de decor alese cu grijă de arhitecții din cadrul Delta Studio, fac ca acest apartament să se simtă ca acasă.”

Sfatul arhitectului/designerului

Atunci când integrezi culoarea negru în spații mici, foarte important este să pui accent pe reflexie și să utilizezi proprietatea plăcii lucioase pentru a câștiga lumina din reflexii.

 

Autor fotografii: Vlad Crețeanu

Mobilier

Vezi si alte proiecte

Hai sa vorbim despre proiectul tau