Hai sa vorbim
despre proiectul tau

AB Vernis Villa

Corbeanca, Bucuresti

Despre Proiect

Noțiunea de „acasă” depășește ideea de simplă locuință confortabilă. În complexul rezidențial Vernis Sunrise Villas din Corbeanca, aceasta înseamnă mai mult decât atât. Înseamnă experiențe senzoriale prin care toate simțurile îți sunt răsfățate. „Acasă” este locul în care nimeni și nimic nu poate tulbura ambientul interior și locul în care iubești să trăiești, indiferent de cât de mult timp ai petrece în el.

10

Ani de experienta

99

Proiecte Finalizate

5

Premii Castigate

Locatie

Corbeanca, Bucuresti

Tip Proiect

Rezidential

Suprafata

120 m2

Servicii

Apartament La Cheie

Echipa

Iulian Arbanas

Arhitect Coordonator

Vlad Ciontu

Arhitect Senior

Concept

Conceptul amenajării ­vilei-showroom a fost inspirat de această relație strânsă între exterior și interior și propune un design funcțional. Echipa de arhitecți Delta Studio Architecture a gândit o amenajare interioară care urmărește ritmul natural al vieții din momentul în care proprietarii ajung acasă. Fluxul zilnic trebuie să fie unul firesc, plăcut și relaxant, care să transmită o stare de bine locuitorilor. De la parcatul mașinii, la petrecerea timpului cu familia în curte, scopul arhitecturii exterioare și interioare este aceea de a liniști mintea și de a reduce stresul. Stilul modern-minimalist cu accente smart luxury obținut prin folosirea predominantă a plăcilor ceramice de mari dimensiuni, ce redau texturi naturale de piatră și lemn semnate Porcelanosa, este echilibrat de formele rotunde ale mobilierului și de culorile neutre și calde utilizate în amenajare.

Structura interiorului urmărește aceleași principii, prin funcționalitate și design. Parterul include un living care se deschide direct către curtea exterioară, o bucătărie open space cu o insulă care conduce pe o terasă laterală și o baie de serviciu. La etaj regăsim holul, dormitorul matrimonial cu baie proprie, un dormitor secundar, o baie și biroul.

Zona de zi, cu deschidere spre curtea exterioară, deși constă într-un spațiu deschis, este foarte bine compartimentată, aspect ce a facilitat delimitarea funcțională a zonelor care gravitează în jurul nucleului reprezentat de bucătărie și dressing. Plăcile ceramice folosite atât în decorarea pereților, cât și pentru a placa blatul de lucru în bucătărie oferă amenajării un aer luxos și rafinat. Baia matrimonială alb-negru este extrem de îndrăzneață, cu accente luxuriante oferite și de inserțiile cromatice roz gold din colecția Rondo Dalet. Patchwork-ul de inspirație maură al faianței Deco Fontana din portofoliul Porcelanosa contrastează cu impozanța faianței pentru a oferi băii dinamism, fără a-i lua însă din strălucire. În dormitoare, culorile și texturile naturale oferă o atmosferă relaxantă, propice odihnei. Ușile de interior filomuro placate sau vopsite decorativ susțin stilul liniar al întregii amenajări și creează un design unitar prin contopirea acestora cu pereții.

Casa este echipată cu un sistem Smart Home, care permite locuitorilor să controleze temperatura interioară și iluminatul prin wireless. Când aceștia sunt plecați, sistemul intră automat în modul economic.

Sfatul arhitectului/designerului

Este foarte important să menții o atmosferă aerisită în spațiul interior. Atunci când integrezi în amenajare plăci de dimensiuni mari cu finisaje luxuriante, trebuie să ai grijă să le coordonezi cromatic cu restul detaliilor, pentru a nu încărca vizual spațiul.

Autor fotografii: Katya Zolotukhina

Mobilier

Vezi si alte proiecte

Hai sa vorbim despre proiectul tau