Hai sa vorbim
despre proiectul tau

Sfatul arhitectului – cum să amenajezi o baie modernă?

În ultimii ani, designul de interior a cunoscut numeroase evoluții tehnologice care au revoluționat modul în care ne amenajăm și ne decorăm spațiul băii. Materialele din ce în ce mai rezistente, posibilitatea alegerii dintr-o plaja vastă de produse la prețuri accesibile, designul sustenabil, optimizarea consumului de energie prin iluminatul inteligent, automatizarea prin dispozitive inteligente și printarea 3D sunt câteva dintre evoluțiile din acest segment.

Amenajarea băii trebuie să îndeplinească criteriile de funcționalitate și estetice dictate de nevoile și preferințele beneficiarului.

În acest articol vom explora câteva idei și sugestii pentru a vă ajuta să obțineți o baie modernă, tratând aspectele care, împreună, creează un design de succes, precum stilul, finisajele, obiectele sanitare și mobilierul, bateriile de baie, iluminatul și accesoriile.

Stiluri pentru o baie modernă – minimalist, contemporan, industrial

Pentru a obține un design modern al băii, este important să alegeți un stil coerent și actual, care se potrivește cu restul locuinței. Designul minimalist, contemporan și industrial sunt doar câteva dintre opțiunile populare care pot fi adaptate gusturilor personale.

Un stil minimalist se bazează pe linii simple și funcționalitate. Culorile de bază sunt alb, negru și gri, iar materialele folosite sunt cele naturale precum lemn, piatră și sticlă. Pentru a crea o baie minimalistă, trebuie să te concentrezi pe liniile curate, pe lipsa ornamentelor și pe spațiile deschise. Accesoriile simple, elegante și fără elemente suplimentare sunt ideale în acest stil.

Stilul contemporan se concentrează pe elemente actuale și inovatoare, fiind un amestec între stilul minimalist și cel tradițional. În acest stil se folosesc culori neutre, dar se pot adăuga și accente de culoare pentru a crea un efect vizual puternic. Materialele variază de la cele naturale până la cele sintetice. Piesele de mobilier au forme geometrice și linii simple, iar accesoriile sunt, de asemenea, minimaliste și discrete.

Stilul industrial se caracterizează prin expunerea elementelor structurale, precum țevile, cărămida aparentă și betonul. Acest stil poate fi obținut prin utilizarea unor materiale precum metal, lemn brut și beton, alături de accesorii și piese de mobilier cu aspect uzat. Culorile predominante în acest stil sunt gri, negru și maro, dar se pot adăuga și accente de culoare pentru a aduce un plus de personalitate.

Alegerea finisajelor pentru o baie modernă

Finisajele pot face o diferență semnificativă în aspectul general al băii. Un design de baie modern implică atenție la detalii, creativitate și o viziune clară a spațiului. Într-o baie modernă, finisajele sunt elemente cheie care aduc la viață aspectul și stilul dorite, conferindu-i spațiului un aer sofisticat și funcțional.

Plăcile ceramice și porțelanul sunt opțiuni populare pentru pardoseli și pereți, oferind durabilitate și rezistență la apă. Marmura și piatra naturală adaugă un strop de lux și eleganță, în timp ce lemnul și finisajele cu aspect de lemn pot aduce o notă de căldură și naturalețe. Pentru un design modern, optați pentru finisaje lucioase sau mate. În ceea ce privește texturile, puteți combina suprafețe netede cu unele texturate pentru a crea un contrast vizual interesant.

Obiecte sanitare și mobilier pentru o baie modernă

Obiectele sanitare și mobilierul de baie sunt puncte focale în designul modern. Alegeți piese cu forme geometrice și linii curate, care să completeze stilul ales. Montarea suspendată a toaletelor și a lavoarelor este o tendință modernă care adaugă un aer de spațios și facilitează păstrarea curățeniei. În plus, dușurile walk-in sau cabinele de duș cu sticlă transparentă pot adăuga o notă de eleganță și rafinament.

Mobilierul trebuie să reprezinte o combinație armonioasă între funcționalitate și estetică. Într-o astfel de abordare, dulapurile suspendate, chiuvetele minimaliste și oglinzile încorporate cu iluminare LED sunt elemente esențiale pentru a crea un spațiu aerisit. Materialele precum sticlă, crom, lemn și piatră sunt adesea utilizate pentru a conferi baiei un aspect sofisticat și elegant.

Ti-a placut? Distribuie articolul

Citeste si alte articole

Hai sa vorbim despre proiectul tau