Hai sa vorbim
despre proiectul tau

Trei concepte și idei de amenajare premium a băii – elegant, modern, industrial

Amenajarea unei băi presupune o provocare: un spațiu (de cele mai multe ori) relativ restrâns, care trebuie:  fie funcțional, să aibă un design atractiv, să îmbine elemente calitative care să ofere anduranță în timp.

Atenția la detalii și alegerea materialelor de calitate sunt cruciale atunci când amenajăm o baie. Finisajele, placările ceramice, precum și sanitarele de mari dimensiuni (căzi și cabine de duș) trebuie să bifeze un design atemporal și să treacă testul durabilității, întrucât aceste elemente nu pot fi schimbate/înlocuite cu ușurință.

Investiția în finisajele, mobilierul și sanitarele din orice baie este una de durată, care va fi amortizată de trecerea timpului fără intervenții și reparații majore.


Iată trei idei de amenajări premium pentru băi, în stiluri diferite și cu piese de la branduri naționale și internaționale renumite pentru calitate:

Amenajare baie premium: Elegant Grey

O baie luminoasă, cu accente fermecătoare și diafane, Elegant Grey impresionează prin simplitate și eleganță dozate perfect în compoziție. Pereții îmbină finisaje contrastante ale plăcilor ceramice, un joc distins între lucios și texturat, în timp ce pardoseala cu gresie porțelanată desăvârșește eleganța încăperii.

Baza de lavoar din lemn masiv de tei și oglinda rotundă, ambele de inspirație clasică, se completează cu sanitarele elegante și minimaliste care aduc în contemporan compoziția grațioasă. Cada freestanding împreună cu bateria din alamă cromată cu montaj pe pardoseală transformă baia într-o oază de relaxare.


Amenajare baie premium: Modern Dream

O baie cu design modern și sofisticat, Modern Dream are o compozitie arhitecturală formată din linii drepte, muchii ascutite și texturi lucioase. Antiteza cromatică conferă personalitate întregului ambient: în timp ce zona lavoar – vas WC este dominată de peretii decorati cu placaje mari gri antracit, cu lungime spectaculoasă de 1.5 metri, zona căzii se transpune în Venetia secolului XVIII, cu placaje tip terrazzo, aducând invitatia la relaxare în încăpere.

Mobilierul se înscrie în accentele moderne și simpliste ale design-ului băii, cu linii concrete și proportii alungite, completându-le cu desăvârșire pe cele ale sanitarelor: vasul de WC și lavoarul, ambele apartinând brandului românesc DALET, ce îmbină perfect esteticul cu functionalitatea.


Amenajare baie premium: Industrial Vibe

Sanitarele se incadrează perfect în configurația arhitecturală a băii: bateriile, coloana de duș, accesoriile cu finisaj negru completează designul industrial, vasul de WC suspendat cu design minimalist oferă senzația elegantă de plutire, în timp ce cada freestanding cu muchii ascuțite și linii drepte devine elementul vedetă, impozant al încăperii.

Ti-a placut? Distribuie articolul

Citeste si alte articole

Hai sa vorbim despre proiectul tau