Viitorul bate la ușă cu noile soluții digitale LAUFEN Smart– funcționalitate, eficacitate, conectivitate


Violeta One
 4645

Secolul XXI a adus multe inovații din punct de vedere tehnologic, iar digitalizarea a devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Toată cunoașterea lumii este la o atingere distanță, iar centralizarea informației reprezintă pilonul funcționalității.

Ultimii ani au venit cu multe inovații la nivelul întregii piețe arhitecturale. Brandul consacrat LAUFEN ne inițiază într-o nouă era a tehnologiei în materie de amenajări de baie, anume LAUFEN Smart: Connected Bathrooms.

O nouă era a conectivității. Ce ne poate oferi conceptul Smart Bathrooms?

Ingeniozitatea umană și tool-urile digitale fac echipă bună în cadrul noului concept propus de LAUFEN – este vorba despre managementul apei în înstituțiile și clădirile publice. Cum putem reduce costurile, salva resursele și eficientiza atât proiectarea cât și întreținerea băilor? Soluția este la îndemâna tuturor celor care vor să investească într-o funcționalitate de ultimă generație.

Conceptul Smart propune administrarea facilităților sanitare prin conectarea la o rețea de tip cloud a robinetelor lavoarelor, urinalelor și dușurilor. Astfel, funcționalitatea și consumul utilităților necesitate de o amenajare de baie sunt centralizate printr-o singură platformă, gestionarea informațiilor devenind inteligentă, digitală și sigură. 

3 beneficii majore – funcționalitate, eficacitate și conectivitate

Funcționalitatea este redată de centralizarea tuturor infromațiilor și a interacțiunii pe o singură platformă, astfel gestionarea devine simplă, consumatorul fiind informat în timp real despre statusul facilităților sanitare. Având toate informațiile la îndemână, putem administra cu usurință instalațiile reducând costurile, iar în cazul unor defecțiuni, putem rezolva eficient problema datorită statisticilor extinse de utilizare și a setărilor individuale. Astfel, un efect direct al eficacității este conservarea resurselor și a energiei precum și optimizarea instalațiilor. Conectivitatea permite racordarea la sistemele comune de management ale clădirilor într-un mod ce respectă cu strictețe normele de securitate – informația fiind criptată la cele mai înalte standarde. 

De ce să alegi LAUFEN Smart? Avantajele adoptării acestei tehnologii inovatoare

Conceptul Smart este cea mai avansată tehnologie prezentă pe piață în domeniul instalațiilor sanitare. Am văzut că este o optimizare digitală, simplu de utilizat și inteligentă, astfel că ne putem întreba punctual care sunt beneficiile adoptării unei astfel de tehnologii pentru diferiți clienți.

Din perspectiva unui arhitect, această tehnologie reprezintă un concept sustenabil de gestionare a resurselor, se conectează la sistemele deja existente de control ale clădirilor sau poate fi implementată ca soluție de sine stătătoare. Operatorii și investitorii se pot bucura de costuri de operare optimizate datorită setărilor individuale, de statistici detaliate, igienizare automată sau manuală de tip termal, de reducerea timpului de inactivitate a sistemului în cazul unei defecțiuni și de optimizarea costurilor prin eficientizarea consumului de apă. De asemenea, există și posibilitatea implementării unor soluții de tip cloud, opționale, astfel încât conceptul Smart oferă o gamă vastă de funcționalități.

Tradiție și sustenabilitate

LAUFEN, brandul premium al grupului ROCA, a fost fondat în Elveția în anul 1892, fiind specializat în creația și producția de obiecte sanitare. Calitatea produselor, execuția fără de cusur și inspirația de a lucra cu designeri de talie mondială i-au propulsat la o popularitate globală. LAUFEN a adus inovații atât funcționale cât și estetice.

Din punct de vedere al materialelor, inovația în materie de ceramică SaphirKeramic revoluționează industria produselor sanitare. Deopotrivă maleabilă și extrem de rezistentă, ceramica patentată de LAUFEN este obținută prin amestecare în compoziție a corindonului, o componentă a safirelor, astfel încât produsele finite au o rezistență la încovoiere egală cu cea a metalului. De asemenea, ceramica SaphirKeramic are capacitatea de a deveni foarte subțire, înspirând la o paleta de designuri infinită.

În România, produsele Laufen sunt distribuite în exclusivitate de către Delta Studio. Unicitatea produselor, anduranța materialelor, calitatea și inovația tehnologică au popularizat brandul și în rândul arhitecților, designerilor și clienților din țara noastră.

Pentru mai multe informații, accesați link-ul https://www.laufen.com/smart/