Casa V - Reflex Architecture


Claudia C
 6405

Birou: Reflex Architecture
Echipă: arh. Miruna Pribeagu, 
arh. Andreea Pănescu Ghinea, 
arh. Vlad Ilie Nicolae, arh. Flavia 
Peșuc, arh. Diana Pătrașcu, 
arh. Gabriel Pribeagu
Foto: arh. Andrei Tudoran
Localizare: Voluntari
Beneficiar: familie cu 2 copii
Durată execuție: 2 ani
Suprafață utilă: 895 mp

Lucrarea a  presupus o reamenajare, iar proiectul a constat în recompartimentarea și refinisarea întregii case.

A fost introdus un lift și s-a modificat poziția scării, dar partea de structură a rămas la fel. Dorința beneficiarilor a fost aducerea casei la standarde contemporane, cu ultimele dotări în materie de tehnologie smart și finisaje. Așadar, casa este gândită după sistemul Smart Home, după ultimele tendințe tehnologice. În acest sistem este integrat și cel audio, care distribuie sunetul în toate camerele.

Păstrând o linie minimalistă și o paletă de culori neutre și materiale naturale, s-a dorit punerea în valoare a amplitudinii casei și delimitarea diferitelor zone prin centre de interes precum pianul, șemineul, barul sau acvariul, care reflectă pasiunile membrilor familiei.

Organizarea casei este făcută pe 4 niveluri și conține toate dotările necesare unor standarde ridicate de confort. Zona de zi este separată de partea privată de noapte, păstrând un plan cât mai liber, potrivit stilului actual de trai. La parter se află livingul, zona de muzică, diningul, bucătăria și zona de vinuri. Tot spațiul de zi se conturează în jurul acvariului, pe care se profilează pianul alb elegant. Fiecare spațiu are propriul punct de atracție și propria destinație bine gândite.

Elementul principal de la care a pornit conceptul de amenajare au fost ferestrele. Prin regândirea iluminatului natural și completarea acestuia cu pereți luminoși, corpuri de iluminat sau benzi LED s-a urmărit obținerea unei atmosfere intime specifice unui cămin, în pofida suprafeței mari. Unul dintre punctele forte ale casei este localizarea acesteia la marginea pădurii, curtea și casa beneficiind de liniște și aer curat tot timpul.

/ Sfatul arhitectului

Atunci când îți dorești să conturezi diferite funcțiuni în cadrul aceleiași încăperi fără a folosi ziduri, poți folosi un element foarte prezent (un șemineu, un tablou, un acvariu) pentru a focaliza diferitele zone ale spațiului.

Proiect prezentat în albumul Lifestyle Design Interior 2021. Albumul poate fi achiziționat de AICI.

 
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture
Casa V - Reflex Architecture